Οι δάσκαλοι μας

Οι δάσκαλοι μας είναι γνωστοί για την εμπειρία και τις διακρίσεις τους στο χώρο. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς.

Ανδρέας Γρίβας και Πολύμνια Προεστάκη


Ο Ανδρέας Γρίβας γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε χορό το 1998. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος Associate τόσο στους latin όσο και στους ballroom χορούς. Η διαγωνιστική του πορεία άρχισε το 2000 και συνοδεύτηκε από νωρίς από μεγάλες επιτυχίες όπως κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας το 2000 και το 2002, και του Κυπέλου Ελλαδας το 2000 και το 2001.

Η Πολύμνια Προεστάκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο διαγωνιστικό χορό το 2000. Το 2001 πέρασε με την υψηλότερη βαθμολογία το Amateur Medal Test του IDTA. Πέρα από καθηγήτρια latin και oriental, είναι επίσης και κριτής σε αγώνες oriental.

Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν το 2002. Μαζί έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διαγωνιστικού latin χορού, συμπεριλαμβανομένων: Maurizio Vescovo και Melinda Törökgyörgy, Jukka Haapalainen και Sirpa Suutari, Andrej Skufca και Katarina Venturini, Jason Roditis και Tonia Kosovich, Barbara Ambrose και άλλων.

Τα αποτελέσματα του χορευτικού ζευγαριού μιλούν από μόνα τους:

  • 1η θέση σε One Dance στο Κύπελο Ελλάδος 2002
  • 1η θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2003 και 2005
  • 1η θέση στο Κύπελο Ελλάδος 2003 και 2004
  • 1η θέση στο Acropolis Open το 2003, 2004 και 2005
  • 2η θέση στο Acropolis Open το 2006
  • 6η θέση στο Διεθνές Κύπελο L'Espal de Ball 2005
  • Διακρίσεις σε Διεθνείς Open Διαγωνισμούς σε Albena, Bologna, Ρουμανία, Cervia, Slovenia, Basano, Kistelek, Πολωνία, συμπεριλαμβανομένης της 24η θέσης σε Albena και Cervia το 2004 και της 10ης θέσης στο Bologna Open
  • Επί σειρά ετών πρώτο ελληνικό ζευγάρι στην παγκόσμια κατάταξη της IDSF (International Dance Sport Federation)

Angel Vizcarra και Αθηνά Τσοπανά


O Angel Vizcarra κατάγεται από το Mexico. Καλλιέργησε γρήγορα το ταλέντο του στο χορό και έγινε από νεαρή ηλικία επαγγελματίας χορευτής και μέλος της ομάδας Explosive Dance. Ανάμεσα στις επιρροές του συγκαταλέγονται οι χορευτές της οικογένειας Vazquez, αναμφισβήτητα από τους πρωτεργάτες της LA style salsa. Χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία του έγινε αμέσως αναπόσπαστο μέλος της ομάδας Fuerza Azteca Dance Company. 

Η Αθηνά Τσοπανά γεννήθηκε στην Ελλάδα και έζησε στην Τουρκία από τα 4 έως τα 10, όπου ήρθε σε επαφή με την ανατολίτικη κουλτούρα και το χορό της κοιλιάς. Σε ηλικία 13 χρονών ξεκίνησε international style latin χορούς και από την εποχή των σπουδών της στα Ιωάννινα και μετά, την κατέκτησε ολοκληρωτικά η salsa. Επιστρέφοντας στην Αθήνα κέρδισε σύντομα μια θέση δίπλα στον Angel στη Fuerza Azteca Dance Company.

Ο Angel και η Αθηνά έχουν διαγωνιστεί στο Todo Latino Salsa Festival to 2009 και στο Limburg Salsa Festival το 2010.

Ορέστης Δημητρίου


Ο Ορέστης Δημητρίου είναι γνωστός για την μακρόχρονη εμπειρία του στο χώρο. Ασχολήθηκε για σημαντικό διάστημα με το διαγωνιστικό latin μέχρι τη στιγμή που τον κέρδισε το αργεντίνικο tango. Έκτοτε έχει διδάξει σε πολυάριθμες σχολές και έχει αποκτήσει αναγνώριση τόσο για τη διδασκαλία και τα show του όσο και για το πάθος του για το tango.